Крижинка
ІСТОРІЯ НАШОЇ ШКОЛИ.
ВІД ПОЧАТКУ ДО СЬОГОДЕННЯ
Крижинка
"Крижинка" - символ перетворення звичайної школи в світовий хокейний бренд. Долучайтесь до історії, де кожен крок на льоду веде до перемог не тільки в спорті, а й у житті.
Заснування та розвиток

Датою заснування школи вважається 17-те грудня 1971-го року. З того часу впродовж сорока років вона базувалася за адресою вул. Велика Васильківська, 55.

Сучасну назву ДЮСШ отримала у січні 2012-го року. Відтоді змінилося її місце розташування. Школа переїхала за адресою вул.Хрещатик, 12.

Команда тренерів

Нині ДЮСШ «Крижинка» об’єднує у своїх лавах 16 тренерів-викладачів, серед яких присутні майстри спорту України міжнародного класу, майстри спорту України та інші досвідчені фахівці, які працюють за найкращими традиціями світового хокею.
Євген Леонідович Аліпов
Євген Леонідович Аліпов
Тренер

Євген Аліпов, з багатим досвідом гри за українські та зарубіжні клуби та участю в національній збірній, став тренером після завершення ігрової кар'єри. З 2005 року тренував у різних клубах та збірних, зокрема в "Галаці", "Соколі-99", і "Компаньон-Нефтегаз". З 2012 тренер-викладач в "Крижинці", де виховує майбутні покоління хокеїстів, передаючи їм свій величезний досвід.

Дізнатися більше
Олександр Павлович Сухенко
Олександр Павлович Сухенко
Тренер

Олександр Сухенко, тренер "Крижинки", вихованець "Сокола", грав за топ клуби України та за кордоном. З 2009 року тренує в "Крижинці", вивів вихованців до перемог в Україні та на міжнародних аренах, зокрема, "Крижинка-Кепіталз" виграли юнацькі чемпіонати.

Дізнатися більше
Олександр Миколайович  Федоров
Олександр Миколайович Федоров
Тренер

Олександр Федоров, вихованець "Сокола" і досвідчений воротар, з 2018 року тренує в "Крижинці". Пройшов шлях від українських клубів до міжнародних арен і Олімпійських ігор. Зараз ділиться досвідом з юніорською та молодіжною збірними України, формуючи нове покоління воротарів.

Дізнатися більше
Ігор Валентинович Юрченко
Ігор Валентинович Юрченко
Тренер

Ігор Юрченко, розпочав у "Крижинці", грав за "Сокіл", "Таллекс", і "Траффорд Метрос", повернувшись став чемпіоном з "Беркутом". Учасник чемпіонатів світу, був директором "Крижинки", зараз заступник і тренер, де передає свій унікальний досвід молоді.

Дізнатися більше
Олексій Олександрович Мадера
Олексій Олександрович Мадера
Тренер

Олексій Мадера, стартував у "Соколі", пройшов шлях від ХК "Локомотив 2" до "Дженералз", граючи у різних лігах і країнах з 2004 по 2017 рік. З 2017 тренує у "Крижинці" групи 2009 та 2018 років народження, де використовує свій багатий досвід для розвитку юних хокеїстів.

Дізнатися більше
Олег  Юрійович Нікулін
Олег Юрійович Нікулін
Тренер

Олег Нікулін, інструктор-методист "Крижинки", почав у Києві, граючи за "Червоний Екскаватор" та "Машинобудівник". Тренерську шлях розпочав у "Червоному екскаваторі", далі "Крижинка" і "Сокіл", з досвідом роботи в Північній Америці та Швейцарії, з 2007 року знову у "Крижинці", виховує майбутніх чемпіонів.

Дізнатися більше
Ігор Миколайович Архипенко
Ігор Миколайович Архипенко
Тренер

Ігор Архипенко, вихованець і директор "Крижинки", почав у СЕХЛ з цією ж командою. Після завершення ігрової кар'єри, обрав тренерський шлях, зробивши значний внесок у підготовку молоді до професійного хокею. Ігор сприяє органічному переходу молодих спортсменів до дорослого хокею.

Дізнатися більше
Кирил Андрійович Жовнір
Кирил Андрійович Жовнір
Тренер

Кирило Жовнір, вихованець та наймолодший тренер "Крижинки", розпочав професійну кар'єру в Кременчуці, згодом граючи за Дженералз, Динамо, і Донбас, де здобув чемпіонські титули України. Успішно виступав у WSHL та за національну збірну, вигравши золото чемпіонату світу. Тепер розвиває молодь 2014 р.н. у "Крижинці".

Дізнатися більше
Вадим Анатолійович Кір’ян
Вадим Анатолійович Кір’ян
Тренер

Вадим Кір'ян, відомий тренер-селекціонер ДЮСШ "Крижинка", розпочинав у "Соколі" Київ. З 1995 по 2009 рік - тренер у "Соколі", виховав чемпіонів України з команди 1996 р.н. З 2011 по 2017 - у проекті ФХУ "Академія хокею-Коледж", менеджер в "Броварських Вовках" і "Шершнях" (Богуслав), сприяв створенню школи в Ковалівці. З 2020 - у Олімпійському коледжі, співпрацює з "Крижинкою".

Дізнатися більше
Олександр Сергійович Муханов
Олександр Сергійович Муханов
Тренер

Олександр Муханов, колишній оборонець та майстер спорту, відомий в Україні та за її межами, золотий і срібний призер чемпіонатів України, з 2021 року розвиває юних хокеїстів 2013 року народження в "Крижинці", використовуючи свій багатий досвід для їхнього зростання.

Дізнатися більше
Юрій Олександрович Павлов
Юрій Олександрович Павлов
Тренер

Юрій Павлов, старший тренер в "Крижинці", почав з "Авангарду". Був першим киянином у "Динамо", капітаном в 1969/70, завершив кар'єру в 1979. В "Динамо" та "Соколі" провів три сезони у вищій лізі (77 матчів) і вісім — у першій (370). Тепер тренує дітей, серед вихованців - Дмитро Христич.

Дізнатися більше
Олег Олегович Полковников
Олег Олегович Полковников
Тренер

Олег Полковников, київський вихованець "Сокола" і один з найвідоміших гравців України, виступав у Чемпіонаті Австрії та за національну збірну на чемпіонатах світу. З 2011 року перетворює свій багатий досвід на тренерську майстерність в "Крижинці", виховуючи нове покоління хокеїстів.

Дізнатися більше
Виктор Юрійович Приліпко
Виктор Юрійович Приліпко
Тренер

Віктор Приліпко, колишній гравець "Сокола" і ХК "Брест", чия ігрова кар'єра була перервана травмою, перетворився на визначного тренера у "Крижинці" з 2013 року. Незважаючи на молодий вік, Віктор є одним із досвідчених тренерів, керуючи групами 2010 та 2015 років народження, розвиваючи майбутнє українського хокею.

Дізнатися більше
Руслан Віталійович Борисенко
Руслан Віталійович Борисенко
Тренер

Руслан Борисенко, вихованець "Сокола" з Чернігова, тренер "Крижинки". Подолав 140 км за тренуваннями, грав за "Сокіл", "Компаньйон", "Донбас", збірну України, в Казахстані та Франції. Тренував "Крижаних Вовків", зараз асистує в ХК "Дніпро" (Херсон) та юніорській збірній.

Дізнатися більше
Василь Валентинович Бобровников
Василь Валентинович Бобровников
Тренер

Василь Бобровников, заслужений спортивний працівник, колишній капітан "Сокола" та ветеран національної збірної, включно з Олімпіадою 2002. Активно допомагає ЗСУ та є волонтером. З 2017 тренує в "Крижинці", керуючи молодіжною командою і передаючи свій великий досвід наступному поколінню.

Дізнатися більше
Визнання та досягнення

Наша школа – це дворазовий лауреат звання найкращої хокейної школи України. Участь у турнірах різного масштабу дозволила "Крижинці" здобути визнання не лише вдома, але й за кордоном.

Видатні вихованці
Серед наших випускників – відомі хокеїсти та тренери, зокрема Дмитро Христич, Олександр Годинюк, Сергій Нужин, Михайло Сліпченко, Вадим Шахрайчук, Анатолій Найда, Ігор Юрченко, Сергій Бабій, Ігор Нікулін, Анатолій Хоменко, Олег Посметьєв, Юрій Яковлєв, Євген Попов та багато інших.
Інфраструктура та тренувальні сесії
Тренування проходять на трьох аренах, розташованих у Києві та Броварах, де кожен знайде місце для занять – від новачка до професіонала. Вісім вікових груп від U-7 до U-19 гарантують індивідуальний підхід та розвиток кожного атлета. Найстарша команда традиційно виступає у Молодіжній Хокейній Лізі.
Місія та майбутнє
Наша мета - виховати не лише хокеїстів, але й успішних людей. Завдяки співпраці з ХК "Київ Кепіталз", ми надаємо вихованцям шанс досягти великого у спорті та житті, розвиваючи критичне мислення та командну роботу.
Виховання лідерів
Протягом 50 років "Крижинка" формує не тільки чемпіонів у хокеї, але й особистостей з міцним характером, готових до життєвих викликів. Ми виховуємо лідерів, які цінують командний дух та вміють перемагати не лише на арені.
Приєднуйтесь
до "Крижинки"!

З нетерпінням чекаємо на нові таланти, щоб разом творити нову хокейну історію.

Долучитись